ZAHRADA, z.s.

ZAHRADA, z.s.

O nás
ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce osobních údajů

ZAHRADA, z. s.
IČ: 60445963
Nebužely čp. 61, 277 34 Nebužely

Spolek je zapsán ve spolkovém rejstříku spisová značka L 6049 vedená u Městského soudu v Praze
web: www.oszahrada.cz
e-mail: zahrada.nebuzely@quick.cz
tel.: 315 694 375
ID datové schránky: 4cvjevu


Zásady zpracování osobních údajů

  • organizace zpracovává osobní údaje v souladu s požadavky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
  • zpracování osobních údajů zabezpečujeme pomocí vhodných technických a organizačních opatření, abychom data dostatečně ochránili; vhodnost opatření pravidelně vyhodnocujeme a v případě zjištění slabých míst, aktualizujeme bezpečnostní opatření
  • ke zpracovávaným osobním údajům mají přístup pouze oprávněné osoby; v rámci poskytování sociální služby chráněné bydlení je vnitřním předpisem určeno, k jakým informacím mají pracovníci na jednotlivých pozicích přístup
  • kromě zaměstnanců mají k osobním údajům přístup poskytovatelé služeb, které využíváme (účetní, webová aplikace e-Quip) a s nimiž máme ochranu osobních údajů smluvně ošetřenu osobní údaje bez Vašeho vědomí nepředáváme třetím stranám, s výjimkou případů, kdy nám to ukládá právní předpis nebo nás k tomu opravňuje
  • zpracováváme Vaše identifikační údaje, adresu, kontaktní údaje a další údaje potřebné pro poskytování sociální služby chráněné bydlení
  • osobní údaje jsou zpracovávány zejména na základě plnění právních povinností, které nám ukládá zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a na základě podpisu smlouvy o poskytování sociální služby chráněné bydlení
  • osobní údaje nepodléhající plnění právních povinností, zpracováváme pouze s udělením Vašeho informovaného souhlasu, který máte právo kdykoliv odvolat
  • při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování


Doba zpracování osobních údajů

  • osobní údaje zpracováváme po nezbytně nutnou dobu – doba trvání smlouvy a následující 3 roky, pokud nám právní předpisy neukládají jinou dobu uchování
  • osobní údaje zpracovávané na základě uděleného souhlasu zpracováváme do odvolání souhlasu, nejdéle však do 1 roku po skončení smlouvy


Vaše práva

Právo na informace a na přístup k osobním údajům

  • máte právo na přístup k údajům a dalším souvisejícím informacím (účel zpracování, právnímu základu zpracování, kategorie zpracovávaných údajů, příjemci osobních údajů, plánovaná doba zpracování, zda dochází k automatizovanému rozhodování)

Právo na opravu osobních údajů
  • máte právo vyžádat si opravu údajů, u kterých zjistíte, že jsou nesprávné nebo nepřesné

Právo na výmaz osobních údajů (být zapomenut)
  • umáte právo na výmaz svých osobních údajů, pokud pominul právní důvod jejich zpracování nebo jste odvolali souhlas s jejich zpracováním nebo pokud byly zpracovány protiprávně

Právo na omezení zpracování osobních údajů/
  • máte právo žádat omezení zpracování Vašich údajů dle čl. 18 GDPR

Právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů
  • máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, pokud jste přesvědčeni, že je zpracováváme protiprávně
  • námitku proti zpracování osobních údajů směřujte na ředitelku chráněného bydlení (kontakt viz výše)
  • Vaše námitka bude zpracována do 30 dnů ode dne jejího přijetí
  • v případě, že nebudete souhlasit s vyřízením Vaší námitky, máte právo podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů (adresa: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7; tel: 234 665 111; web: www.uoou.cz)

Právo odvolat souhlas
  • máte právo kdykoliv odvolat souhlas, který jste nám udělili pro zpracování určitých osobních údajů
  • odvolání souhlasu nemá vliv na zpracování údajů po dobu platnosti Vašeho souhlasu

  • při uplatnění Vašich práv máme povinnost prokazatelného ověření Vaší totožnosti
 
ZAHRADA, z.s., Nebužely 61, 277 34 Nebužely, zahrada.nebuzely@quick.cz   |   created by TERKO-CZ s.r.o.